Ze vertelt dat ik schrijfster ben en dat de jurk voor mijn boekpresentatie is

‘Zal ik met je meegaan als jij je jurk gaat uitzoeken voor de boekpresentatie van Hartmama?’ vraagt Monique van der Most me tijdens een van de Schrijfzindagen bij Marije. Monique heeft een eigen modezaak en gaat zich steeds meer toeleggen op personal styling. Ik beken dat ik niet van winkelen hou en dat ik – sinds ik in Zeeland woon en van het buitenleven geniet – vooral comfortabele kleding draag. Ik heb in geen jaren een jurkje gekocht en weet eigenlijk niet goed wat ik mooi vind, of wat me goed staat. Het lijkt me heerlijk om iemand op stap te gaan met verstand van kleuren, stoffen, modellen en wat goed past bij mijn lichaamsbouw. Het aanbod van Monique neem ik dus met beide handen aan.

Jurkjesdag

Gisteren was het jurkjesdag voor mij. We lopen door een enorme modezaak met allemaal ‘stijlkamers’ en kijken onze ogen uit. Op gevoel kiezen we jurkjes en als het er een stuk of zes zijn, zoeken we een paskamer op. De eerste paskamer ligt een beetje te veel in de loop, waardoor mensen steeds ons ‘pasmoment’ verstoren. We zoeken er eentje op die rustiger is, met een enorme spiegel vlakbij. Ik heb aan Monique vooraf mijn maten doorgegeven, maar als ik de jurken aan heb, blijken ze veel te groot. ‘Speelde jij vroeger vaak verstoppertje?’ vraagt Monique lachend. ‘Je verdwijnt helemaal in die jurk!’ Dus haalt ze een maat kleiner, en daarna nog een keer. Ik kom steeds meer tevoorschijn.

De rest van dit blog kun je lezen op Blogzinnig: https://blogzinnig.nl/ze-vertelt-dat-ik-schrijfster-ben-en-dat-de-jurk-voor-mijn-boekpresentatie-is/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *