Meteen naar de inhoud

Ze vertelt dat ik schrijfster ben en dat de jurk voor mijn boekpresentatie is

‘Zal ik met je meegaan als jij je jurk gaat uitzoeken voor de boekpresentatie van Hartmama?’ vraagt Monique van der Most me tijdens een van de Schrijfzindagen bij Marije. Monique heeft een eigen modezaak en gaat zich steeds meer toeleggen op personal styling. Ik beken dat ik niet van winkelen hou en dat ik – sinds ik in Zeeland woon en van het buitenleven geniet – vooral comfortabele kleding draag. Ik heb in geen jaren een jurkje gekocht en weet eigenlijk niet goed wat ik mooi vind, of wat me goed staat. Het lijkt me heerlijk om iemand op stap te gaan met verstand van kleuren, stoffen, modellen en wat goed past bij mijn lichaamsbouw. Het aanbod van Monique neem ik dus met beide handen aan.

Jurkjesdag

Gisteren was het jurkjesdag voor mij. We lopen door een enorme modezaak met allemaal ‘stijlkamers’ en kijken onze ogen uit. Op gevoel kiezen we jurkjes en als het er een stuk of zes zijn, zoeken we een paskamer op. De eerste paskamer ligt een beetje te veel in de loop, waardoor mensen steeds ons ‘pasmoment’ verstoren. We zoeken er eentje op die rustiger is, met een enorme spiegel vlakbij. Ik heb aan Monique vooraf mijn maten doorgegeven, maar als ik de jurken aan heb, blijken ze veel te groot. ‘Speelde jij vroeger vaak verstoppertje?’ vraagt Monique lachend. ‘Je verdwijnt helemaal in die jurk!’ Dus haalt ze een maat kleiner, en daarna nog een keer. Ik kom steeds meer tevoorschijn.

 

Boekpresentatie
Een aantal keren komt er een verkoopster meekijken en vragen of ze kan helpen. Monique geeft aan dat het prima lukt, zo met z’n tweeën. En ze vertelt en passant dat ik schrijfster ben en dat de jurk voor mijn boekpresentatie is. Dan volgt natuurlijk de onvermijdelijke vraag waar mijn boek over gaat en voel ik de aarzeling om erover te beginnen. Jong ouderverlies is immers geen ‘luchtig’ onderwerp. Ik hoor mijzelf vertellen dat er twee manieren zijn om ermee om te gaan: je blijft in het donker of je stapt in het licht. En als je kiest voor licht, moet je toch een keer het donker onder ogen zien. Vroeger of later. De verkoopster stelt de mooie vraag: ‘Kan dat echt niet anders?’

De jurk die precies klopt
En dan heb ik de jurk aan die Monique als allereerste zag hangen en die ik aarzelend aantrok. Een prachtige kleur, feestelijk, vrouwelijk. Om me meer thuis te voelen in de jurk trek ik er mijn stoere laarzen onder aan. Zo is het precies goed voor mij. We kijken op het prijskaartje en als eerste valt het merk van de jurk op: Cirlce of Trust. Hoe bijzonder is dat!

Wereld van de vrouwelijkheid
’s Avonds stuur ik Monique nog even en berichtje, om haar te bedanken voor de fijne middag. Ze heeft me mee terug genomen naar de wereld van de vrouwelijkheid, zo voelt het. Mijn ‘innerlijke meisje’ en de vrouw die ik nu ben gaan hand in hand. Allemaal door de keuze van een jurk.

Personal stylist
Wil jij ook eens op stap met een styliste die haarfijn aanvoelt dat je binnenkant en je buitenkant bij elkaar horen? Die verder kijkt dan de gebruikelijke indeling in kleurtypes en jou laat stralen? Neem dan contact op met Monique van der Most van INMOCASA Fashion & More

Hartmama
Wil je als een van de eersten mijn boek ‘Hartmama’ bestellen? Vul dan hier je gegevens in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
    0
    Winkelwagen
    De winkelwagen is leegTerug naar winkel