Dichterbij jezelf
Systemisch werk

Dichterbij
jezelf
  • Ben je ondernemer en komt je bedrijf maar niet van de grond?
  • Wil je weten waarom het niet botert tussen jou en je zus(sen)?
  • Ben je pleegkind en nieuwsgierig hoe het zit met je echte familie?
  • Is je kind onhandelbaar en wil je weten wat hierachter zit?
  • Waarom heb je steeds conflicten met je leidinggevende (of collega)?
  • Wil je weten wat jouw ziekte jou te zeggen heeft?
Systemisch
werk

We maken allemaal deel uit van verschillende sociale systemen. De belangrijkste daarvan is je familie. Je gezin van herkomst en de familiegeschiedenis van je ouders is belangrijker dan je denkt. Wanneer je merkt dat je steeds maar weer dezelfde vragen of problemen tegenkomt, kan systemische begeleiding je helpen. Je krijgt meer inzicht in wat je tegenhoudt.

We zijn geneigd onze dynamiek uit het gezin van herkomst te herhalen in alle systemen waar we deel van uitmaken. Deze sturing beïnvloedt ons op onbewust niveau in bijvoorbeeld relaties, gezin, werk, vriendengroep, noem maar op. Wanneer je niet ‘op je eigen plek’ staat is het vaak een klus om je leven ten volle te kunnen leiden. De systemische benadering laat zien hoe de invloed is van jouw familiesysteem in je dagelijks functioneren. Het schept ruimte.

Opstelling

Dichterbij jezelf
Een opstelling is een ontmoeting met jezelf, met andere ogen kijken naar wat jou beweegt. Een ontdekkingsreis naar de delen van jou die verborgen zijn, naar de dynamieken waarmee je gebonden bent aan je familiesysteem. Licht laten schijnen op de obstakels die je tegenkomt waardoor je jouw verlangen niet kunt volgen. Een opstelling geeft diep inzicht en zorgt ervoor dat je milder kunt kijken naar jezelf.

Soms zet ik één van de honden uit mijn roedel in bij opstellingen. Ze spiegelen prachtig wat er bij jou leeft.

Prijs individuele opstelling
Je kunt een individuele opstelling boeken als je het fijn vindt om één op één te werken. Als je nog niet zo bekend bent met opstellingenwerk is dat een fijne en vertrouwde vorm. Alle aandacht voor jou en je vraag. Jouw investering: € 197,- voor een live sessie van maximaal 2 uur (excl. 21% btw). 

Een individuele opstelling kan ook online. In alle rust vanuit jouw eigen omgeving. Een online sessie is intensief en duurt daarom maximaal 1 uur. Jouw investering is dan € 98,- (excl. 21% btw).

Prijs workshop (familie)opstellingen

Je kunt ook deelnemen aan een workshop (familie)opstellingen. In dat geval werken we in een groep van maximaal 8 deelnemers. Als je een vraag wilt inbrengen is je investering € 120 (excl. 21% btw). Als je deelneemt als representant betaal je € 35 (excl. 21% btw).

Retreat op mijn Zeeuwse erf

Nieuw in mijn aanbod is de mogelijkheid om een verblijf in mijn vakantiehuis te combineren met meerdere coachsessies. Je boekt het vakantiehuis en daarbij een aantal sessies bij mij, verspreid over meerdere dagen. Ik maak graag een offerte op maat voor je.

Lees het blog dat Elma de Bruijn schreef over haar retreat: De deuren van mijn ziel gaan open en dicht

Contact
Neem gerust contact met mij op voor een gratis telefonisch (of Skype) kennismakingsgesprek.

Ik ben mijn moeder in mijn puberteit verloren doordat ze plotseling stierf. Nu ik volwassen ben, heb ik soms moeite om te voelen wat ik echt wil. Ik ben pas laat gaan vertrouwen op mijn kwaliteiten. Mijn moeder heeft mijn volwassen ambities nooit gekend, ik heb geen idee wat zij ervan zou vinden. Ik durf niet zo goed succesvol te worden als ondernemer. Als iets goed gaat, wil ik er liever mee stoppen, dat is me al een aantal keer overkomen. In de opstelling stond ik tegenover een representant voor mijn moeder en kon ik letterlijk in mijn hele lijf voelen dat ze me zag zoals ik nu ben. Zij wil dat ik iets moois maak van mijn leven, dat geeft me diepe vreugde. De opstelling heeft gemaakt dat ik mijzelf toestemming geef om te schitteren.

Ilse

Door het traject weet ik duidelijk waar ik heen wil qua persoonlijkheid (alleen hoe is nog wat lastig). Ik mag luisteren naar mezelf. Ik weet wat ik voel en ik heb geleerd dat dit gevoel ook juist is. Ik kan zaken uitspreken, een ander kan niet weten hoe jij je voelt of wat dingen met je doen. Ik vind Susan als coach/begeleider fantastisch, maar ook als mens. Je krijgt alle ruimte en tijd om jezelf te zijn en te ontdekken. Ze neemt de tijd voor me. Ik kan Susan absoluut aanbevelen, ze kan zich goed inleven, voelt je goed aan en confronteert je ook echt wel met jezelf, maar op een rustige en respectvolle manier.

Frederike