Boek 'Hartmama'

Hartmama

Ik ken je niet persoonlijk en toch ken ik je. Tot op het bot, zou ik bijna zeggen. Als ik je aankijk, zie ik het in je ogen. Jouw kracht, die huist in jouw verdriet. Ik zie het verdriet, omdat ik het ken. Vertel eens, hoe oud was jij toen jouw moeder overleed? Heb je herinneringen aan haar? Weet je nog hoe ze naar je keek, hoe ze lachte, welk verhaaltje ze aan je voorlas? Weet je hoe ze voelde, hoe ze rook?

Op jonge leeftijd geconfronteerd worden met de dood van een ouder is traumatisch, ook al noem je dat zelf misschien niet zo. Ik neem je mee in mijn persoonlijke verhaal en laat je zien wat jij zelf kunt doen om het grote gemis te aanvaarden. Door voorbeelden uit de praktijk en oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt, helpt dit boek je om te helen en weer meer te genieten van het leven.

Bestel

Bestel hier het boek

‘Hartmama’ kost € 22,50 (exclusief verzendkosten).

Na betaling komt Hartmama direct per post naar jou toe.

For English or international shipping go here.

Bestelformulier boek 'Hartmama'


Aantal boeken (Nederlandse versie)
€ 22,50
Aantal boeken (Engelse versie)
€ 22,50

Verzendkosten € 4,60
Totaal

Even een update. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar poeh. Jouw verhaal raakt me recht in mijn ziel. Zo herkenbaar. Op momenten ga ik terug naar dat kleine meisje en hoe ze zich voelde toen het gebeurde. Erkenning en herkenning in jouw boek. Mooi! Ook heel mooi dat je jezelf bloot durft te geven door over jouw eigen gebeurtenissen te vertellen.

Nina

Het boek heb ik alleen kunnen lezen in hele kleine stukjes, omdat het zo confronterend was, maar ik vond het ontroerend mooi geschreven. Ik voelde jouw/onze pijn, wat dat betreft ben je als auteur, wat mij betreft, glansrijk geslaagd!

Mirjam

Veel is herkenbaar, ook omdat ik goed bekend ben met opstellingen. Ik herken vooral het altijd je best doen, verantwoordelijkheid dragen, dingen alleen willen doen, heel goed aanvoelen hoe iets voor een ander is, en daar heel veel rekening mee willen houden. Ik vraag me af hoe het voor mijn jongste zusje zou zijn om dit te lezen. Ze was 2 jaar en 9 maanden toen mijn moeder in februari 1966 stierf, ook aan borstkanker. Ik denk dat ze zeker veel zou herkennen, met name met betrekking tot de kinderen. Je maakt nogal wat los als mensen Hartmama gaan lezen. Maar goed, wie dit koopt zal dat ook willen, denk ik dan maar.

Nanda

Ik heb beide delen in een adem uitgelezen. Het raakte me, zowel als meisje met jong ouderverlies (vader) maar zeker ook als stiefmoeder, waarbij ik me van tijd tot tijd verplaatste in mijn kinderen. Jouw boek zet aan tot nadenken, ten diepste voelen, ervaren in hoeverre het rouwproces gevorderd is en geeft dus inzichten. Puzzelstukjes vallen op hun plek. Het brengt verdriet aan de oppervlakte, geeft herkenning en werkt helend. Zo heb ik het althans ervaren. Jouw boek is geschikt voor vrouwen die jong een vader zijn verloren, voor moeders met bonuskinderen die hun moeder jong zijn verloren, voor alle vrouwen die op welke manier dan ook met jong ouderverlies te maken hebben (gehad). Ik kan me voorstellen dat zelfs sommige therapeuten wat aan jouw boek kunnen hebben, om meer inzichten te krijgen in dit proces.

Lennie

Ik heb Hartmama nog niet helemaal uit. Er kwam de afgelopen weken steeds zo veel tussen, ik heb mezelf te weinig de ruimte gegeven er rustig voor te gaan zitten. Maar in wat ik heb gelezen denk ik dat dit boek vooral zo’n steun en verademing kan zijn voor die vrouwen die jong hun moeder hebben verloren en eigenlijk nog aan het begin van hun verlate rouwproces staan. Het is daarin ook zo fijn dat het zo persoonlijk is, dat je het echt bij jou hebt gehouden. Dat geeft steun.

Vera

Jouw boek Hartmama is ontroerend, aangrijpend, verdrietig, krachtig en prachtig in willekeurige volgorde overigens. Menig traantje weggepinkt, zoals dat gaat bij mij. Het raakt mij als dochter en als moeder. Als dochter die haar vader jong verloor (20 jaar), er is ook bij mij veel herkenning, in het proces van opgroeien en rouwen in de nabijheid van de overgebleven ouder. En herkenning in het proces van mijn lief, die jong zijn vader verloor (11 jaar). Afgaand op mijn gevoel en de reacties van mijn lijf zou je boek voor ieder kind waardevol zijn die een ouder verloor op jonge leeftijd.

Christa