Met mijn boek Hartmama wil ik voor jou het verschil maken

Ik zie haar angst om precies dat te doen waar ze naar verlangt en zo bang voor is: zingen. Het podium lonkt, de spotlights schrikken af. Ze wil en ze durft niet en uiteindelijk zingt ze haar hart uit haar lijf: ‘Shallow’. Het is het moment dat Ally – het personage vertolkt door Lady Gaga in de film ‘A star is born’ – in de coulissen toekijkt hoe Jackson Maine haar liedje inzet tijdens een popconcert en haar uitnodigt om mee te doen. Ze zingt het met ongeloof in haar ogen, ze zoekt de blik van de man die ze nog maar kort kent en die haar een kans wil geven. Op een gegeven moment slaat ze haar handen voor haar ogen.

I am falling – In all the good times – I find myself longing for change – And in the bad times – I fear myself.

Verschil maken

Een paar weken nadat ik de film heb gezien lees ik op de World Calendar of Happiness een quote van Lady Gaga: “Beroemd zijn zegt me niet zoveel, ik wil het verschil maken.” Wat een mooie uitspraak van een vrouw met zoveel talent, die inmiddels wereldberoemd is. Ze bereikt een miljoenenpubliek met haar muziek. Het beeld van Ally die tijdens haar eerste optreden haar handen voor haar ogen slaat, raakt me tijdens de film en ook later als ik het liedje opzoek op YouTube. In eerste instantie kan ik mijn geraaktheid niet zo goed duiden. Inmiddels wel: Ally is bang om haar stem te laten horen en ze doet het toch. Ze zingt zo prachtig dat ik er kippenvel van krijg.

De rest van dit blog kun je lezen op Blogzinnig:https://blogzinnig.nl/met-mijn-boek-hartmama-wil-ik-voor-jou-het-verschil-maken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *