Een boek kiest zelf wanneer het geboren wordt

Een boek is een soort kind, heel eigen. Het is er al als het er nog niet is, het heeft een ziel. Het heeft eigenschappen van jou en van zichzelf. Eerder schreef ik een blog https://susanvanderbeek.nl/een-boek-schrijven-is-als-een-kind-krijgen/ Ik ben lang zwanger geweest van mijn boek Hartmama. Als elke zwangere vrouw was ik er vol van. Het had een belangrijke plaats in mijn leven en ik kon er eindeloos over fantaseren. Blijde verwachting: ‘straks als mijn boek af is, dan ben ik blij trots dat ik met mijn verhaal mensen kan helpen.’ Negen maanden zijn te kort gebleken voor mij. Ik heb er echt alles aan gedaan: commitment uitspreken, schrijftijd plannen, mij aan deadlines houden, hoofdstukken bespreken met mijn schrijfcoach. Mijn omgeving moedigde me aan en ook op social media kwamen er hartverwarmende reacties. Ideale omstandigheden voor groei zou je zeggen.

De rest van dit blog kun je lezen op Blogzinnig:https://blogzinnig.nl/een-boek-kiest-zelf-wanneer-het-geboren-wordt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *