Meteen naar de inhoud

Op ontdekkingsreis met je hond

Het is kerstvakantie en ik loop door de stad. Even een boekenwinkel in, om zomaar wat rond te kijken. Tussen de afgeprijsde boeken zie ik haar liggen. Ze kijkt me met diepbruine ogen aan. Je zou kunnen zeggen dat ze glimlacht. Haar oortjes staan een beetje opzij en haar oranje-blonde vacht steekt af tegen de knalblauwe lucht. ‘Mijn reis met Gobi’ heet het boek. De ondertitel is ‘Het waargebeurde verhaal van een klein hondje en een lange tocht door de woestijn’. Nieuwsgierig draai ik het boek om. Ik zie een hardloper met een fluorescerend geel shirt in een woest en leeg landschap. Hij is helemaal door de knieën gezakt en heeft zijn grote handen om het kopje van de hond heengeslagen. Haar staart is een perfecte krul. Ik lees nog meer intrigerende zinnen: ‘Hoe een man een zwerfhondje redde. Of redde het hondje de man?’ Dit wordt mijn kerstboek, besluit ik.

Het verhaal van de hardloper, Dion Leonard, is intrigerend. Hij nam deel aan een van de zwaarste wedstrijden ooit, 250 kilometer door de Gobi-woestijn. Tot hij een zwerfhondje zag, dat van alle lopers juist hem uitkoos om mee te rennen. Hij gaf haar de naam Gobi en zij rende met hem mee. Ze bleek een enorme doorzetter; ze hield het maar liefst de halve tocht vol. Dion merkte dat zijn houding veranderde, hij was niet alleen meer bezig met winnen, maar bekommerde zich ook om Gobi. Hij besloot ter plekke dat zij mee naar huis, naar Engeland moest.

Honden kunnen oude wonden helen

Het verhaal gaat over de ontberingen van de tocht door de woestijn en alle hindernissen die Dion moest nemen om Gobi ook echt naar Engeland te kunnen halen. De mooiste quote uit het boek is voor mij de volgende: “Wat Gobi in mijn leven bracht was de kans om een jong en kwetsbaar iemand zo te behandelen als ik zelf ook graag behandeld had willen worden toen mijn leven onherstelbaar opgeschud werd. Gobi had mij nodig. Hoewel ik het heel lastig vind om de gevoelens te beschrijven op een manier die ze recht doen, weet ik dat het redden van Gobi wonden heeft geheeld waarvan ik niet wist dat ik ze had.

Onze Hera
Eén van mijn dochters ziet het boek liggen en zegt: “Ze lijkt op Hera!” Dat klopt, alleen heeft Hera krulletjes. Ze is wel een zwerfhond, net als Gobi. Ze heeft zich laten vangen in Roemenië en is daar een tijd lang op een farm geweest waar zwerfhonden worden verzorgd en gesteriliseerd. Ze was zo’n vrolijke stuiterbal dat het niet lukte om haar te fotograferen. Dus werd het een filmpje van een druk heen en weer rennend hondje met een onophoudelijk kwispelend staartje. Alsof ze een helikopter was die wilde opstijgen. Precies dat filmpje zag ik bij een vriendin en intuïtief wist ik dat ze bij mij hoorde. Dat ik er alles aan zou doen om haar van Roemenië naar Nederland te krijgen.

Vinden en gevonden worden
Ze kwam in 2018 in ons gezin. Het was een pittig jaar vol verliezen. Er was plotselinge dood in de familie en drie weken later moesten we onverwachts onze oudste hond Hindi laten inslapen. Onze rouw was diep. Na een maand of zes was er de wens om ook weer vreugde te gaan voelen in ons leven. Wat past daar beter bij dan het verwelkomen van een klein hondje? Om haar een thuis te geven en het vertrouwen te bieden dat ze deze keer wel mag blijven. Dat er van alles genoeg is: eten, warmte, onderdak, aandacht. Door voor haar te zorgen, zorgen we voor onszelf. Wij genieten van haar vreugde en zij van onze liefde.


Niet voor niets
Ik ben ervan overtuigd dat elke hond die je kiest met een bepaalde reden in je leven is. Heb jij wel eens op die manier gekeken naar je hond? Als jij ook het gevoel hebt dat je hond niet alleen voor je plezier in je leven is en je staat open voor de mooie lessen die je kunt leren van je hond, dan zijn jullie samen welkom tijdens het coachweekend in Zeeland van 29 – 31 maart aanstaande. 

Wat mag je van dit weekend verwachten?

 • Nieuwe inzichten over jezelf en over jouw (relatie met) je hond
 • Speelse oefeningen buiten op het erf
 • Mini-opstellingen om te ontdekken waar jouw hond je in spiegelt
 • Ontspanning, lekker uitwaaien aan zee
 • Lekker eten (2x diner, 2x ontbijt, 2x lunch)
 • Een eigen slaapkamer samen met je hond

Maximum aantal deelnemers: 4. Op deze manier is er optimale aandacht voor elke mens-hond combinatie. Dit weekend geef ik voor de eerste keer in een nieuwe vorm. Daarom vraag ik voor deze pilot van jou een eenmalige investering van € 395. In het najaar gaat de prijs omhoog.

Meer informatie en aanmelden? Stuur een mail naar susan@susanvanderbeek.nl en je ontvangt een uitgebreider programma. In die mail hoor ik ook graag bijzonderheden over je hond. Als je boekt ontvang je algemene voorwaarden en een factuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
  0
  Winkelwagen
  De winkelwagen is leegTerug naar winkel