Meteen naar de inhoud

Geef het goede voorbeeld aan je hond

Een lenteachtige ochtend, een vrouw met twee honden in de polder. Ze loopt er ontspannen bij, de honden losjes aangelijnd. Mini en maxi: een terriër-achtig blond hondje en een grote zwarte herder. Dan ziet ze in de verte een fietser aankomen. Loopt daar nou een hond naast? Ja, het is inderdaad een hond en hij loopt los. Ze verstrakt en hoopt dat de fietser haar ook ziet en zijn hond aanlijnt. In haar hoofd allerlei scenario’s, want ze kent haar honden. Als de fietser met hond dichterbij komt besluit ze te stoppen in de berm. Omdat er een diepe sloot naast loopt kan ze niet genoeg afstand nemen. Ze ziet dat haar hond de andere hond fixeert, maar kan hem niet meer afleiden. Dan gaat alles heel snel, haar hond valt uit en zij valt om. Op haar billen in de berm. 

Happy? NOT

Dat was vanochtend en het is mijn eigen ervaring. Na het voorval volle stressemmertjes bij de honden en bij mij. Ik voel schaamte en een oordeel over mezelf. Weer niet goed geluisterd naar mijn lijf. Dog listener Jane Fenell zegt “Ben je happy en heb je controle? Bij een ‘nee’ op deze vragen gaat de wandeling niet door.” Het was een ‘nee’ deze ochtend omdat het de sterfdag is van onze Tervuerense herder Hindi. Vandaag 365 dagen zonder haar. Dat ik haar moet  missen maakt me wiebelig en dan is er geen balans en geen evenwichtig leiderschap. Ik had de honden net zo goed lekker kunnen laten luchten op het erf, ruimte genoeg immers.

Macht der gewoonte

Vandaag was ik reactief en deed ik wat ik altijd deed. Daardoor kreeg ik wat ik altijd kreeg: een hond die uitvalt als een andere hond te dicht in zijn nabijheid komt. Zijn trigger was het oppikken van mijn spanning en daarop reageerde hij. “Ik regel het wel even voor je, baas!”

Vallen (soms letterlijk) en opstaan. Opmerkzaam zijn. Wat gebeurt er bij mij? En wat gebeurt er bij mijn hond? Mild zijn, van fouten kun je immers leren. Ook en misschien wel juist met je hond.

Hoe is dat voor jou? Herken je iets in deze situatie? Als je antwoord daarop ‘ja’ is en je samen met andere vrouwen en honden meer wilt leren over de lessen die je kunt leren van je hond schrijf je dan in voor het coachweekend in Zeeland van 29-31 maart aanstaande.

Wat mag je van dit weekend  verwachten?

 • Nieuwe inzichten over jezelf en over jouw (relatie met) je hond
 • Speelse oefeningen buiten op het erf
 • Mini-opstellingen om te ontdekken waar jouw hond je in spiegelt
 • Ontspanning, lekker uitwaaien aan zee
 • Lekker eten (2x diner, 2x ontbijt, 1x lunch)
 • Een eigen slaapkamer samen met je hond

Maximum aantal deelnemers: 4. Op deze manier is er optimale aandacht voor elke mens-hond combinatie. Dit weekend geef ik voor de eerste keer in een nieuwe vorm. Daarom vraag ik voor deze pilot van jou een eenmalige investering van € 395. In het najaar gaat de prijs omhoog.

Meer informatie en aanmelden? Stuur een mail naar susan@susanvanderbeek.nl en je ontvangt een uitgebreider programma. In die mail hoor ik ook graag bijzonderheden over je hond. Als je boekt ontvang je algemene voorwaarden en een factuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
  0
  Winkelwagen
  De winkelwagen is leegTerug naar winkel