Durfinvesteerder

Een aantal weken geleden belde er een vrouw met een prangende vraag over haar relatie, een man met wie ze echt verder wilde. Wat haar tegenhield waren zijn kinderen, want ja, dáár had ze niet om gevraagd… Er waren nog meer dingen waar ze mee zat. Ze wist dat ze een aantal hobbels moest nemen voor ze echt voor zichzelf zou kunnen gaan staan.

Toen kwam de vraag die veel potentiële coachklanten stellen: “wordt jouw begeleiding vergoed door de ziektekostenverzekeraar?” Het antwoord is nee. Voor sommigen stopt het dan, ze hikken aan tegen de kosten en besluiten niet te starten. Dat respecteer ik uiteraard, ik ga niet over andermans portemonnee.

Soms stel ik een aantal wedervragen. Hoeveel vind jij jezelf waard? Durf je te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en geluk? Hoe veel geef je uit aan een vakantie of een nieuwe auto? Hoe lang heb je daar plezier van?

Hoe zou het zijn als jij zelf weer de regie hebt over je eigen leven? Omdat je inzicht hebt gekregen in wat er speelt onder de oppervlakte?

Eigenlijk coach ik dan al, in een doodgewoon telefoongesprek. Omdat ik het mensen gun dat ze anders gaan kijken. Je grootste kapitaal, dat ben je immers zelf.

Hoe zie jij dat?

2 reacties op “Durfinvesteerder”

  1. Christa Vermeer

    Lieve mensen, ik kan alleen maar beamen wat hier wordt voorgesteld. Ik heb geïnvesteerd in mezelf en ben daar nog bijna elke dag blij mee. Het was een kwestie van kiezen dit of iets anders. Het heeft mij veel gebracht en geleerd. Ik kan er verder mee in mijn ontwikkeling en groei. En merk dat dit doorwerkt in mijn omgeving. Dus denk erover en zet een stap. Je zult er geen spijt van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *