Door hondenogen
bekeken

Hond is jouw spiegel

Systemisch coachen met honden

Je hebt je misschien weleens afgevraagd waarom jij en je hond in elkaars leven zijn. Je kent het vast, dat je hond reageert op stemmingen in huis of door bepaald gedrag iets lijkt te willen zeggen. Een hond waarmee je leeft, maakt deel uit van jouw ‘systeem’ en hij kan je daardoor subtiele boodschappen geven over wat er in jouw gedrag voelbaar is. Als je niet kijkt naar je hond gaan deze mooie lessen zomaar aan je neus voorbij.

 • Jij kiest je hond, maar je hond kiest ook jou.
 • Alle eigenschappen van je hond zijn ofwel een spiegel van jouw gedrag ofwel een leerdoel.
 • Je hond is jouw grootste fan: vol vertrouwen en zonder oordeel.
L
 • Wil je leren wat jouw hond spiegelt?
 • Heb je vragen over bepaald gedrag van jouw hond?
 • Wil je leren hoe je beter kunt samenwerken met je hond?
 • Heb je het gevoel dat jouw hond je iets probeert te vertellen?

 

Lees hier meer over in mijn blog: Drie redenen waarom jij wel het goede baasje bent voor je hond

Coach
weekend

Coachweekend met je hond


Honden zijn fantastische leermeesters. Ze reageren vanuit hun instinct op je intenties en je lichaamstaal. In het contact met honden krijg je informatie over jouw persoonlijke coachvraag door de interactie tussen jou en de hond bewust te registreren.

Tijdens het coachweekend ontdek je wat er tussen jullie gebeurt en welke parallellen dit heeft met jouw coachvraag. Je krijgt feedback over de bewuste en onbewuste keuzes je maakt, jullie relatie, je communicatie en leiderschap en kunt meteen oefenen met een andere aanpak. Je in een ontspannen setting aan je persoonlijke ontwikkeling, met jouw hond aan je zijde.

Het weekend is volledig verzorgd:

 • 2 overnachtingen in het vakantiehuis op mijn erf
 • eigen slaapkamer
 • inclusief ontbijt, lunch en diner verzorgd door Sabroso Cooking
 • mijn professionele begeleiding en die van mijn honden Quinten en Hera

Prijs
€ 395 euro (excl. 21% btw). 

Datum:

Op aanvraag in de periode tot half april en na begin oktober

Individuele sessie met je hond?
Wil je liever een losse sessie boeken met je eigen hond? Dat kan ook. Jouw investering is dan € 197 (exclusief 21% btw) voor een systemische coachsessie met hond. We werken maximaal 2 uur.

Roedel

Sinds eind september 2018 woont Hera bij ons, een hondje dat zomaar mijn hart binnen wandelde. Ze is blij, speels en ze is een overlevingskunstenares. Bij het eerste filmpje dat ik van haar zag wist ik dat ze voor mij bestemd was. Ik koos haar intuïtief en zette alle vooroordelen overboord over kleine hondjes, honden uit het buitenland en honden die misschien wel een trauma hebben. Het cadeau dat ze me geeft is dat ik haar puur op gevoel heb gekozen, niet op ratio. Het betekent dat ik met haar alles aanga wat zich aandient. Zal ze zich hechten? Zeker is dat dit dappere hondje nu al veel vrolijkheid brengt. De angst en schrik van de eerste weken zijn voorbij. In een compleet nieuwe en voor haar onbekende wereld vindt ze haar plek.

Tijdens het coachingsweekend in het voorjaar van 2019 ging ze voor het eerst mee naar het strand, waar ze genoot en ook en passant voor één van de deelnemers een mooie spiegel was.

L

IN DIERBARE HERINNERING

Mijn prachtige Oudduitse herder Quinten is in juni van dit jaar (2020) helaas overleden. Hij is 9 jaar geworden. Hij was actief, beweeglijk, waakzaam, soms scherp, dominant, regelaar en beschermer. Hij hield ervan om de grenzen steeds een beetje op te rekken. Hij was de eerste hond die ik ging inzetten bij het coachen van mensen en heeft voor mooie inzichten gezorgd.