Door hondenogen bekeken

  • Wil je leren wat jouw hond spiegelt?
  • Heb je vragen over bepaald gedrag van jouw hond?
  • Wil je leren hoe je beter kunt samenwerken met je hond?
  • Heb je het gevoel dat jouw hond je iets probeert te vertellen?

Systemisch coachen met honden
Je hebt je misschien weleens afgevraagd waarom jij en je hond in elkaars leven zijn. Je kent het vast, dat je hond reageert op stemmingen in huis of door bepaald gedrag iets lijkt te willen zeggen. Een hond waarmee je leeft, maakt deel uit van jouw ‘systeem’ en hij kan je daardoor subtiele boodschappen geven over wat er in jouw gedrag voelbaar is. Als je niet kijkt naar je hond gaan deze mooie lessen zomaar aan je neus voorbij.

   • Jij kiest je hond, maar je hond kiest ook jou
   • Alle eigenschappen van je hond zijn ofwel een spiegel van jouw gedrag ofwel een leerdoel
   • Je hond is jouw grootste fan: vol vertrouwen en zonder oordeel

Lees hier meer over in mijn blog: Drie redenen waarom jij wel het goede baasje bent voor je hond

Coachweekend

Honden zijn fantastische leermeesters. Ze reageren vanuit hun instinct op je intenties en je lichaamstaal. In het contact met honden krijg je informatie over jouw persoonlijke coachvraag door de interactie tussen jou en de hond bewust te registreren. Tijdens het coachweekenden die ik regelmatig organiseer ontdek je wat er tussen jullie gebeurt en welke parallellen dit heeft met jouw coachvraag. Je krijgt feedback over de bewuste en onbewuste keuzes je maakt, jullie relatie, je communicatie en leiderschap en kunt meteen oefenen met een andere aanpak.

Tijdens het systemisch coachweekend in Zeeland werk je in een ontspannen setting aan je persoonlijke ontwikkeling, met jouw hond aan je zijde. Het eerstvolgende weekend is van 1 tot 3 november 2019. Het weekend is volledig verzorgd, inclusief heerlijke vegetarische maaltijden. Ik bied het nog één keer aan voor de pilotprijs van 395 euro. In 2020 gaat de prijs omhoog.

Individuele sessie?
Wil je liever een losse sessie boeken met je eigen hond? Dat kan ook. Jouw investering is dan € 197 (exclusief 21% btw)voor een systemische coachsessie met hond. We werken maximaal 2 uur.

Contact
Neem gerust contact met mij op voor een gratis telefonisch (of Skype) kennismakingsgesprek.

Mijn roedel
Hindi, een Tervuerense herder (teefje) is in het voorjaar van 2018 op de leeftijd van ruim 12 jaar overleden. Zij was de onbetwiste alfa. Daarnaast was ze aanhankelijk, sensitief, soms wat zenuwachtig. Ze kon dwingend zijn en ging het liefst haar eigen gang. Ze had een sterk herdersinstinct en wilde graag de boel bij elkaar houden. Over haar dood heb ik een blog geschreven.

Hindi is om van te houden

Quinten is mijn Oudduitse herder van 8 jaar. Hij is actief, beweeglijk, waakzaam, soms scherp, dominant, regelaar en beschermer. Hij houdt ervan om de grenzen steeds een beetje op te rekken. Na de dood van Hindi heeft hij echt gerouwd en hij leert steeds meer op eigen benen te staan nu hij niet meer op haar kan leunen.

Sinds eind september 2018 woont Hera bij ons, een hondje dat zomaar mijn hart binnen wandelde. Ze is blij, speels en ze is een overlevingskunstenares. Bij het eerste filmpje dat ik van haar zag wist ik dat ze voor mij bestemd was. Ik koos haar intuïtief en zette alle vooroordelen overboord over kleine hondjes, honden uit het buitenland en honden die misschien wel een trauma hebben. Het cadeau dat ze me geeft is dat ik haar puur op gevoel heb gekozen, niet op ratio. Het betekent dat ik met haar alles aanga wat zich aandient. Zal ze zich hechten? Zeker is dat dit dappere hondje nu al veel vrolijkheid brengt. De angst en schrik van de eerste weken zijn voorbij. In een compleet nieuwe en voor haar onbekende wereld vindt ze haar plek. Tijdens het coachingsweekend in het voorjaar van 2019 ging ze voor het eerst mee naar het strand, waar ze genoot en ook en passant voor één van de deelnemers een mooie spiegel was.