Dichterbij jezelf

  • Ben je ondernemer en komt je bedrijf maar niet van de grond?
  • Wil je weten waarom het niet botert tussen jou en je zus(sen)?
  • Ben je pleegkind en nieuwsgierig hoe het zit met je echte familie?
  • Is je kind onhandelbaar en wil je weten wat hierachter zit?
  • Waarom heb je steeds conflicten met je leidinggevende (of collega)?
  • Wil je weten wat jouw ziekte jou te zeggen heeft?

Systemisch werk
We maken allemaal deel uit van verschillende sociale systemen. De belangrijkste daarvan is je familie. Je gezin van herkomst en de familiegeschiedenis van je ouders is belangrijker dan je denkt. Wanneer je merkt dat je steeds maar weer dezelfde vragen of problemen tegenkomt, kan systemische begeleiding je helpen. Je krijgt meer inzicht in wat je tegenhoudt.

We zijn geneigd onze dynamiek uit het gezin van herkomst te herhalen in alle systemen waar we deel van uitmaken. Deze sturing beïnvloedt ons op onbewust niveau in bijvoorbeeld relaties, gezin, werk, vriendengroep, noem maar op. Wanneer je niet ‘op je eigen plek’ staat is het vaak een klus om je leven ten volle te kunnen leiden. De systemische benadering laat zien hoe de invloed is van jouw familiesysteem in je dagelijks functioneren. Het schept ruimte.

Opstellingen met het verlangen
Een andere manier van opstellingenwerk is het opstellen van iemands verlangen. Franz Ruppert heeft deze vorm van opstellingen ontwikkeld.
Een cliënt staat vanaf het begin in zijn eigen opstelling. Het verlangen is hetgeen wat hij of zij wil bereiken door het doen van een opstelling, de verandering die hij voor zichzelf wenst. De cliënt stelt een representant voor zijn verlangen op en wordt zelf direct uitgenodigd psychisch aan het werk te gaan zodra hij zich opstelt ten opzichte van het verlangen. De begeleider heeft als taak het uitwisselingsproces tussen cliënt en representant te begrijpen en intervenieert nauwelijks in de stroom van gevoelens en inzichten. In zijn verlangen ontmoet een mens zichzelf. Het verlangen laat hem zien waar hij op dat moment in zijn ontwikkeling staat.

Dichterbij jezelf

Een opstelling is een ontmoeting met jezelf, met andere ogen kijken naar wat jou beweegt. Een ontdekkingsreis naar de delen van jou die verborgen zijn, naar de dynamieken waarmee je gebonden bent aan je familiesysteem. Licht laten schijnen op de obstakels die je tegenkomt waardoor je jouw verlangen niet kunt volgen. Een opstelling geeft diep inzicht en zorgt ervoor dat je milder kunt kijken naar jezelf.

Soms zet ik Quinten, mijn Oudduitse Herder in bij opstellingen. Hij spiegelt wat er bij jou leeft.

Prijs
Jouw investering: € 197,- voor een sessie van maximaal 2 uur (exclusief 21% btw).

Contact
Neem gerust contact met mij op voor een gratis telefonisch (of Skype) kennismakingsgesprek.

Referenties

“Ik ben mijn moeder in mijn puberteit verloren doordat ze plotseling stierf. Nu ik volwassen ben, heb ik soms moeite om te voelen wat ik echt wil. Ik ben pas laat gaan vertrouwen op mijn kwaliteiten. Mijn moeder heeft mijn volwassen ambities nooit gekend, ik heb geen idee wat zij ervan zou vinden. Ik durf niet zo goed succesvol te worden als ondernemer. Als iets goed gaat, wil ik er liever mee stoppen, dat is me al een aantal keer overkomen. In de opstelling stond ik tegenover een representant voor mijn moeder en kon ik letterlijk in mijn hele lijf voelen dat ze me zag zoals ik nu ben. Zij wil dat ik iets moois maak van mijn leven, dat geeft me diepe vreugde. De opstelling heeft gemaakt dat ik mijzelf toestemming geef om te schitteren.”
Ilse