Susan van der Beek

Systemisch coach
Auteur van het boek 'Hartmama'

Wie

Ik ben Susan van der Beek, systemisch coach en auteur van het boek ‘Hartmama’. Ik heb de liefde voor het begeleiden van mensen en het werken met honden gecombineerd.

Wil je een bepaald thema systemisch onderzoeken of ben je nieuwsgierig naar een coachtraject met mijn of jouw hond(en)? Dan ben je van harte welkom in mijn prachtige praktijk en Zeeuwse erf in het buitengebied van Walcheren, nabij het Veerse meer.

Wil je liever online coaching, bijvoorbeeld vanwege geldende coronamaatregelen of vanwege fysieke afstand? Dat kan! In dat geval voeren we de  coachgesprekken door middel van beeldbellen. 

Wat

Boek

Bestel hier mijn boek 'Hartmama'

Hond

Coaching met honden en hondengedragsbegeleiding

Systemisch coach

Een opstelling is een ontmoeting met jezelf

Slapen in Zeeland

Wist je dat ik een heerlijk vakantiehuis verhuur?

Er is sinds Moederdag 2021 ook een podcast over Hartmama.

Marthe Walter interviewde mij over jong ouderverlies en verlaat verdriet. Hartmama de podcast maakt deel uit van het project ‘Even aan mijn moeder vragen.’ Een project over de allereerste relatie in je leven, die met je moeder. En over leven, dood en alles daartussenin.

Luister hier direct naar de podcast:

Boek

In mijn boek Hartmama geef ik de lessen door die ik heb geleerd over jong ouderverlies. Na het lezen van mijn boek of een coachtraject in mijn praktijk heb je inzicht in de impact van dit verlies op je leven. En je hebt je eigen manier gevonden om je overleden ouder dicht bij je te dragen en toch je eigen keuzes te maken. Je ontdekt hoe je de lichtheid van jouw leven kunt ervaren terwijl het gemis van je vader of moeder met je meegaat.

Mijn begeleiding leidt tot diep inzicht, aanvaarding van het gemis en het hervinden van levenslust.

Agenda
nov
27
wo
Workshop (familie)opstellingen
nov 27 @ 13:00 – 17:00
Workshop (familie)opstellingen

Een opstelling is een ontmoeting met jezelf, met andere ogen kijken naar wat jou beweegt. Een ontdekkingsreis naar de delen van jou die verborgen zijn, naar de dynamieken waarmee je gebonden bent aan je familiesysteem. Een opstelling geeft diep inzicht en zorgt ervoor dat je milder kunt kijken naar jezelf.

Mijn twee honden zijn aanwezig bij de opstellingen, zij zijn prachtige spiegels. Graag stel ik ze aan je voor: Quinten, mijn Oudduitse Herder, stoer van buiten en zacht van binnen. Hera, mijn terriërachtige adoptiehond, klein maar dapper.

Jouw investering is 97 euro inclusief BTW. Dat geldt zowel als je een vraag inbrengt als wanneer je de workshop bijwoont als representant. De ervaring leert dat je altijd naar huis gaat met nieuwe inzichten over jezelf, ook als je geen vraaginbrenger bent.

dec
18
wo
Lezing Hartmama @ Zeeuwse Bibliotheek
dec 18 @ 16:00 – 17:00
Lezing Hartmama @ Zeeuwse Bibliotheek

In december is voor veel mensen het gemis van hun dierbaren extra voelbaar. Ieder jaar plaatst de Zeeuwse Bibliotheek rond kerst een wensboom op hun binnenplein. Dit jaar is bij deze wensboom gekozen voor het thema Verdriet. Mijn lezing over Hartmama, een verhaal over jong ouderverlies, past hierbij. Ook het beeldverhaal dat Cor de Jonge heeft gemaakt voor Hartmama zal worden geëxposeerd.

Anke van Noppen zal tijdens de lezing een aantal nummers op klassieke gitaar spelen.

Het bijwonen van de lezing is kosteloos voor jou.

feb
7
vr
Coachweekend Door hondenogen bekeken
feb 7 @ 16:00 – feb 9 @ 16:00
Coachweekend Door hondenogen bekeken

Honden zijn fantastische leermeesters. Ze reageren vanuit hun instinct op je intenties en je lichaamstaal. In het contact met honden krijg je informatie over jouw persoonlijke coachvraag door de interactie tussen jou en de hond bewust te registreren. Tijdens het coachweekend ontdek je wat er tussen jullie gebeurt en welke parallellen dit heeft met jouw coachvraag. Je krijgt feedback over de bewuste en onbewuste keuzes je maakt, jullie relatie, je communicatie en leiderschap en kunt meteen oefenen met een andere aanpak.
Je werkt in een ontspannen setting aan je persoonlijke ontwikkeling, met jouw hond aan je zijde.

Investering: 395 euro, inclusief een eigen kamer voor jou en je hond, alle maaltijden en 2 dagdelen coaching

apr
17
vr
Workshop (familie)opstellingen
apr 17 @ 13:00 – 17:00
Workshop (familie)opstellingen

In verband met de coronamaatregelen zal deze workshop in april geen doorgang vinden. Op een later moment in het jaar hoop ik deze weer te kunnen geven!

 

Een opstelling is een ontmoeting met jezelf, met andere ogen kijken naar wat jou beweegt. Een ontdekkingsreis naar de delen van jou die verborgen zijn, naar de dynamieken waarmee je gebonden bent aan je familiesysteem. Een opstelling geeft diep inzicht en zorgt ervoor dat je milder kunt kijken naar jezelf.

Wanneer de vraag zich ervoor leent kan ik één van mijn honden inzetten in de opstelling. Honden zijn prachtige spiegels van je ziel.

Jouw investering is 120 euro exclusief btw. Dit tarief geldt als je een vraag inbrengt. Wanneer je de workshop bijwoont als representant is je investering 35 euro exclusief btw.

Per workshop begeleid ik twee opstellingen. Voor de workshop van 17 april is er nog plek voor één vraaginbrenger en voldoende plek voor representanten.

De ervaring leert dat je altijd naar huis gaat met nieuwe inzichten over jezelf, ook als je representant bent.

Ervaring van een deelnemer:

“Met toewijding verzorgt Susan familieopstellingen. Zij staat op de goede plek en ze weet vanuit haar kennis en intuïtie liefdevol richting te geven aan de dynamiek die zich tijdens een opstelling aandient. Ik ga vol vertrouwen met haar aan het werk omdat ik weet dat het mij altijd weer prachtige nieuwe inzichten geeft over mijzelf, mijn familie en werk. Zo kan ik groeien. Fijn dat je er bent Susan en dankjewel!”

Mieke Wijnen

mei
13
wo
Schrijfworkshop Hartmama
mei 13 @ 14:00 – 17:00
Schrijfworkshop Hartmama

In verband met de coronamaatregelen zal deze workshop in mei helaas geen doorgang vinden. Ik hoop op een later moment in het jaar een nieuwe mogelijkheid te bieden!

 

In mei is het een jaar geleden dat mijn boek Hartmama uitkwam. Dat wil ik vieren met een schrijfworkshop: ‘Hoe elfjes kunnen helpen bij rouw.’ Elfjes zijn kleine gedichtjes van elf woorden en we gaan ze samen maken. Schrijven in een ontspannen setting, schrijfsels delen en ervaren dat er naast rouw ook (weer) sprankeling kan zijn.

De workshop is kosteloos voor jou op vertoon van je eigen exemplaar van Hartmama. Heb je mijn boek nog niet gekocht dan betaal je 22,50 euro en krijg je na afloop van de workshop het boek gesigneerd mee naar huis.

Maximaal aantal deelnemers: 8.

 

Wat had ik dit boek graag gelezen toen mijn moeder (37) overleed en ik pas 13 was. Er werd nauwelijks gesproken over dit soort ‘grote mensen dingen’. Het boek raakt stukken die het kleine meisje in mij al die jaren goed heeft weggestopt. En wat ik nu, zelfs na al die jaren, door het lezen van dit boek en het contact met Susan kan en mag helen.

Sonja Broekhuizen

Ondernemerscoach

Susan schreef dit boek uit eigen ervaring en voor haar eigen heling, op weg naar gezond verdriet voor andere rouwenden. Mooi en zinvol, met oefeningen die inspireren.

Jojanneke van den Bosch

Auteur 'Zo, nu ben je wees'

Ik vind in jouw boek veel herkenning. Het raakt me in mijn ziel en ik ben met momenten weer dat kleine meisje dat heel graag naar mama wil en mama mist, maar nooit meer zal kunnen zien, knuffelen. Door de confronterende vragen in jouw brief aan vrouwen die hun mama verloren komt meteen het verdriet naar de oppervlakte. Heel mooi. Confronterend, maar ook troostend en helpend. Jij neemt ons als lezer mee aan de hand. Er is vertrouwen. Ik laat me door jou leiden. Ik heb genoten van je boek en de nodige traantjes weggepinkt. De oefeningen vind ik ook erg nuttig. Het raakt diepere lagen en kan tot nieuwe inzichten leiden. Dit zal veel dochters zonder mama aanspreken.

Nina